BMW 2-serie Active Tourer (202…We reden met de nieuwe BMW 2-serie Active Tourer! Toen BMW 7,5 jaar terug voor het eerst kwam met een voorwielaandrijver was het even wennen, maar inmiddels weten we bijna niet beter. Hoeveel anders is de tweede generatie?

Abonneer je hier op het kanaal van AutoWeek:

Meer informatie over deze auto? Check

Volg AutoWeek óók op:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

Bekijk ook onze afspeellijsten:
AutoWeek Update: bit.ly/1Zdlcnj
Reviews: bit.ly/1zsCFpu
AutoWeek Occasions: bit.ly/1Jxrt69
Klokje Rond: bit.ly/1UAneY0
AutoWeek Classics: bit.ly/1Z8Tm6i
Op De Rollenbank: bit.ly/1pY7S2W
Barrelbrigade: bit.ly/1O7Cdaf

AutoWeek is DE auto-autoriteit van Nederland. Al sinds onze start in 1990 zijn we de grootste en meest veelzijdige autotitel met elke week een magazine, maandelijks een nieuwe AutoWeek Classics en elk kwartaal de prachtige glossy GTO over supercars en topprestaties. Online vind je ons natuurlijk elk moment van de dag op www.autoweek.nl, in onze apps, op alle sociale media én hier op ons Youtube-kanaal. Autoplezier, liefhebbers, gedegen aankoopadviezen, topreportages, verrassende series en nog veel meer: AutoWeek heeft het allemaal.

Heb jij suggesties of tips? Laat een comment achter of mail naar autoweek@autoweek.nl

source

Create Content Fast with AI: read more about Frase

Artificial intelligence makes it fast & easy to create content for your blog, social media, website, and more! Jasper is the AI Content Platform that helps you and your team break through creative blocks to create amazing, original content 10X faster.

Special Offer: Get 10,000 bonus credits

Fast editing for your Next.js … Previous post Fast editing for your Next.js …
Björn Kraus: Running Magento 2… Next post Björn Kraus: Running Magento 2…

39 thoughts on “BMW 2-serie Active Tourer (202…

 1. Ook deze BMW zit in de categorie OORLELIJKE EENHEIDSWORST,getekend door dezelfde visueel gehandicapte tekenaar die voor alle merken en types deze eenheidsworsten tekent.
  De voorkant lijkt of je met 200km.p/u tegen een muur bent geknald,het''dashboard is een tablet dat er in gerommeld is en het complete plaatje is dus een rijdende schoenendoos,HET handelsmerk van de visueel gehandicapte tekenaar.
  Ook dit''ding'' is een belediging voor de de vroegere ontwerpers/tekenaars van de auto industrie,maar de sukkels die zo'n''ding''kopen/rijden zijn de echte losers.
  Jullie rijden voor LUL in zo'n rijdende schoenendoos,DE sukkels van de maatschappij!!!!!!!!!!!!!

 2. De Plug-In rijdt zeker beter, wel zou de vergelijking met de 223i zonder M Pakket daar nog iets meer duidelijk in brengen. Een groot nadeel van de hybrides: rij je veel km, dan moet je of lang laden, of je rijdt met een veels te kleine motor rond, zelfs de 230e zal met een driecilinder 150pk alleen niet lekker soepel lopen. Wel een sprong voorwaarts met de grotere accus en de snellere laadmogelijkheden. Benieuwd ook of de nieuwe X1 die binnenkort uitkomt, hetzelfde motorenaanbod krijgt: lijkt me zeer waarschijnlijk. Hij is er overigens qua looks wel op vooruitgegaan. Geen Opel Zafira met propeller meer!

 3. Heb zelf de facelift versie van het vorige model. Staat nu 90k op de teller, en die driecilinder gaat het in ieder geval niet lang meer vol houden. Loopt inderdaad vaak te ratelen bij het opstarten en wanneer je langzaam rijdt, schokt de motor. Gelukkig zit die in de lease maar echt duurzaam en degelijk zijn die nieuwe motoren niet… Allemaal dankzij nieuwe wetgeving. Kortweg zonde!

 4. Wat een plaatje 🤪, men is bij BMW helemaal van het padje, interieurdesign hebben ze inmiddels wel op een hoger plan en lijkt gelukkig niet meer op een Nokia 3310 hoewel het by far niet kan tippen aan Mercedes

 5. Beetje curieus dat net BMW en Mercedes blijven verder doen met een MPV, terwijl merken waar dat concept beter bij lijkt te passen (Renault, VW, Citroën, Ford, …) er net allemaal afscheid van nemen. 400.000 verkochte exemplaren lijkt me een redelijk goed resultaat, maar ook niet specifiek zo overweldigend? Het ding doet me eerlijk gezegd bar weinig, maar sowieso ligt de tijd dat BMW synoniem stond met echte rijdersauto's al wel een tijdje achter ons. Het weglaten van de draaiknop is daar misschien het zoveelste signaal van; heb zo'n systeem in mijn Mazda en moet zeggen dat dat zeer prettig werkt. Touchscreen zou ik daar geen verbetering op noemen.

 6. Wel wat gek dat BMW hier weer voor een DCT gekozen heeft. In het E92-tijdperk hadden ze ook DCT's, die hadden het zelfde probleem. Heel soepel reed het niet; voornamelijk filerijden was niet echt heel fijn omdat het best onberekenbaar was wanneer de automaat aan ging grijpen. Ze zijn vanaf de F30 weer teruggegaan naar alleen een vloeistofkoppeling (behalve M3) en bij de G80 M3 helmaal geen DCT.

 7. Het interieur is zeer geslaagd qua ontwerp. Die knop weg is wel een afknapper en tja al die schermencircus van deze tijd, mais soit. Bijzonder jammer is wel dat het merk haar identiteit heeft verloren imho. Alleen de grille verklapt dat het een BMW is. Haal die weg en het wordt gokken (Ford?). BMW heeft te veel eigen typische stylingelementen door de jaren overboord gegooid.

 8. Ik snap de negatieve reacties niet. Ik vind het net als zn voorganger gewoon een mooie sportieve auto en wellicht een toekomstig zeer interessante occasion, panoramadakje erop, ontchromen en doet wat mij betreft niet onder voor een A3 sportsback of B-klasse. En wat een super mooi interieur 😍

 9. Rij nu het oude model, die blijft mijn vrouw sowieso rijden. Ikzelf via de Lease de 220I, M model besteld. 3 weken geleden besteld, wordt week 16 al geleverd. Dit is tegenwoordig ook een meerwaarde als ik alle levertijden zie van andere merken.

 10. Zei BMW niet dat ze de draaiknop sowieso zouden behouden? En in de i4 en iX zit het ook nog dus het verbaasd me behoorlijk dat die draaiknop tóch ineens weg is

 11. Mijn ouders hebben ook zo’n 2 serie uit 2017. Een 7 zitter zo’n 218 3 pitter echt alle toeters en bellen er op best wel zuinig. Wel leuke auto maar er stond onderhand 200.000 km op 5 jaar oud best wel gebruikt qua krasjes en veegjes en nog durfde de leasemaatschappij er €18,000 voor te vragen als ik hem over zou nemen. ( neem meestal de oude lease auto’s over van mijn ouders). Ik dacht prima vervanger voor mijn huidige prius.. waar ik toen €12.000 voor moest betalen bij die zelfde maatschappij… maar nee.. heb dus afgewezen pa en Ma ruilen hem nu in voor een mach-e . Dus dat wordt 5 jaar lang sparen als een debiel!!!

 12. Tsja, voor een MPV vind ik het geen verkeerd ding. Zoals bij de eerste generatie bleek is er genoeg markt voor. Dus waarom niet?
  Heel fijne review ook! Erg compleet, meerdere perspectieven en goede nuances. Oprecht heel sterk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

error: Content is protected !!